Registrace
 

01 easy instalace

  • Široké možnosti instalace - řízení světel, žaluzií, scén
  • Přehledná nabídka zařízení
Základ celého systému je konfigurační server easy. Tento server, umístěný v hlavním rozvodu, je důležitou součástí celého nastavování, je kompatibilní s nejnovějšími operačními systémy iOS, Android a Windows, i se všemi běžnými webovými prohlížeči.



9 spínacích/žaluziových ovladačů



Spínací/žaluziový ovladač KNX easy, 20/10cestný, 16 A C-zatížení, TXM620D
S tímto systémem máte k dispozici 9 spínacích/žaluziových ovladačů se 4 až 20 výstupy. Na montážní liště pracujete jen se 4 až max. 10 místy (PLE). Spínací ovladače easy jsou k dispozici jako čtyřnásobné ovladače s kapacitním zatížením 16A, jako šesti, osmi a desetinásobný ovladač s 10A a 16A kapacitním zatížením a rovněž jako šestnácti a dvaceticestný ovladač se 16A kapacitním zatížením.



4 roletové/žaluziové ovladače

Pro řízení motorů rolet a žaluzií máte k dispozici ovladače easy, se 4, 8 a nově s 12 výstupy. Dvanácticestný ovladač je dostačující např. k ovládání všech žaluzií v malém rodinném domě. V závislosti jmenovitého napětí motorů rolet a žaluzií jsou k dispozici čtyř, osmi a dvanácti násobné ovladače pro 230V a čtyřnásobný ovladač pro pohon 24V DC.


Roletový/žaluziový ovladač KNX easy, 12-násobný, 230V, TXM632C

4-násobný univerzální stmívač



Univerzální stmívač KNX easy, 4 x 300 W, TXA664A
Nové univerzální stmívače easy jsou vhodné pro všechny stmívatelné LED a energeticky úsporné žárovky - halogenové, HV halogenové a NV halogenové žárovky s vinutým nebo elektronickým transformátorem. U každého kanálu lze nastavit až 64 scén osvětlení s nastavitelným časem spuštění. Všechny stmívače jsou vybaveny funkcemi autoDetect a easyDetect: autoDetect automaticky rozpozná připojený typ zatížení a tomu přizpůsobí režim stmívání. Pomocí easyDetect můžete navíc nastavovat rozsah stmívání stiskem tlačítka na stmívači nebo na externím senzoru. Univerzální stmívače easy jsou ve variantě jako jedno, tří nebo jako čtyřnásobný ovladač.

2-násobné spínací/žaluziové ovladače UP

Ovladače easy můžete umístit i decentrálně – přímo na místo dění: např. pod okna nebo vedle dveří. K tomu máte k dispozici tři zapuštěné panely, které můžete libovolně propojit s vypínači osvětlení nebo žaluzií, okenními nebo signálními kontakty. Nové spínací zápustné ovladače UP se dodávají jako jedno a dvounásobné ovladače a také ve variantě jako dvounásobný ovladač se dvěmi binárními výstupy.


Spínací/žaluziový ovladač KNX easy, 2/1 násobný se 2 binárnimi výstupy, TXB692F

Přehled senzoriky

Míra inteligence chytrých domácností se projevuje citlivostí reakcí na vnitřní i vnější vlivy. Senzory rozpoznávají události v budově, převádějí je na signály a odesílají je do ovladačů v technické centrále – a zde dojde ke spuštění požadované akce. Senzory se dají přirovnat k „smyslovým organům“ inteligentní domácnosti.

Regulátor pokojové teploty KNX s řízením místnosti / bez řízení místnosti

Intuitivní obsluha a atraktivní design: Přejetím rukou a dotykem na display lze spustit mnoho funkcí v budově – kromě regulace teploty také ovládání osvětlení, žaluzií nebo scén.

  • Příjemný 1,93“ TFT barevný displej s možností výběru z 11 stran nabídky (jen u řízení místnosti)
  • Interaktivní teplotní senzor s možností připojení externích teplotních senzorů
  • 9 jazyků, nastavitelných na regulátoru nebo pomocí komunikačního objektu

Vypínače KNX s LED podsvícením

Nové vypínače KNX mají moderní design a disponují inovativními technologiemi. Pomocí KNX můžete ovládat náladu osvětlení, rolety, video/audio zařízení a další elektrické spotřebiče. Nové vypínače KNX s LED podsvícením jsou k dostání ve dvou, čtyř nebo šesticestné verzi.

Hlásiče pohybu KNX

Se systémem easy máte k dispozici mnoho hlásičů pohybu. Kromě na sběrnici pevně připojených vnitřních hlásičů pohybu i rádiové venkovní hlásiče pohybu, které mohou být pomocí adaptéru začleněny do instalace easy, např.:

  • TRE530: Rádiový solární hlásič pohybu AP, IP55, napájení pomocí solárních článků
  • TRE600: rádiový venkovní hlásič pohybu, IP55, s energeticky úsporným LED reflektorem
  • Oba tyto venkovní hlásiče pohybu jsou vybaveny rádiovým spojením quicklink, který je se systémem easy kompatibilní


Meteorologická stanice KNX s GPS

Meteorologická stanice KNX s GPS

Nová meteorologická stanice s GPS anténou slouží k přesnému měření srážek, teploty, rychlosti větru a slunečního svitu. V závislosti na tom je pak možné konfigurovat komfortní funkce zastínění a ochrany proti teplu, jako je nastavování polohy a také naklápění lamel. V létě je tedy možné používat žaluzie ke zmírnění přehřívání, v zimě naopak sluneční světlo využít k vytápění, a to až pro čtyři fasády budovy. Dále je možné naprogramovat 3-stupňový alarm pro déšť, mráz a vítr.

Prostřednictvím signálu GPS jsou přijímány informace jako je datum, čas, GPS souřadnice stanoviště a také automatické přenastavení mezi letním a zimním časem. Rozšířené funkce – např. nastavení požadovaných hodnot, průběhové logiky a časové spínání – mohou být realizovány pomocí vizualizace domovea. Meteorologickou stanici je doporučeno instalovat vodorovně na vnější zdi, aby senzory mohly bez omezení zaznamenávat hodnoty slunce, větru a deště.