Registrace
Filtr referencí
  • Typ stavby

  • Produktové skupiny

 

Reference

Pod značku Hager patří i značky berker, lumina, electraplan a tehalit. Toto široké portfolio, které tvoří kompletní systém, umožňuje montážním firmám realizovat elektrickou instalaci pomocí komponentů od jednoho dodavatele. Všechny výrobky našich značek nacházejí praktické využití po celé Evropě. Přesvědčte se sami!

pentahotel Praha

Osobitý styl v srdci osobité pražské čtvrti.

Rozváděče a jištění, systémy pro ukládání vedení a především retro designové otočné vypínače – pražský pentahotel svěřil bezpečnost a pohodlí svých hostů „do rukou“ komponentům Hager.

Popis

Od roku 2013 najdete i v Praze jednoho člena z rozvětvené rodiny pentahotelů. Tyto hotely jsou po celém světě známé svou specifickou, nekonvenční a uvolněnou atmosférou. I z tohoto pohledu byste lepší lokalitu pro pentahotel v Praze hledali jen stěží. Pražský pentahotel totiž najdete v Karlíně. Dříve podceňovaná čtvrť s pochybnou pověstí vstala po ničivých povodních v roce 2002 doslova jako bájný fénix z popela. Karlínu povodně paradoxně pomohly odhodit stín minulosti a získat svou novou tvář. Tak jako se z ošklivého káčátka stala krásná labuť, tak i tato dříve průmyslová, dělnická čtvrť vyrostla v moderní, dynamickou, osobitou a stylovou část Prahy, navíc přesně na rozhraní mezi historickým centrem a novou zástavbou.

Vybavit stylový hotel v jednom z nejstylovějších měst Evropy…to bylo zadání pro společnost Hager. Skloubit maximální bezpečnost hotelových hostů s pohodlím a designem. Ve společných prostorách hotelu našly uplatnění černé parapetní žlaby pro decentní a elegantní vedení kabelů. Rozváděče se spínacími a jisticími prvky byly důmyslně schované v podhledech a nikterak neruší decentní vzhled pokojů. Retro otočné vypínače Berker Serie 1930 v černé barvě jsou naopak šperkem každého interiéru a pokojům v pentě vysloveně sluší. Prostory hotelu jsou vybaveny vypínači a zásuvkami v černém plastu, v pokojích najdete ze stejné série i čtečku na hotelovou kartu nebo multimediální box sestávající z USB a HDMI zásuvky.

Vybrané vypínače byly na zakázku označeny drobnými piktogramy, které usnadňují hostům orientaci při ovládání osvětlení v pokoji. „Vypínače pro pentahotel byly vyráběny na zakázku, protože požadavek na natištění piktogramů na rámečky nebyl úplně standardní,“ vysvětluje Thomas Grund, generální ředitel společnosti Hager v České republice. „Což byl úkol jako stvořený pro náš výrobní program Berker Manufaktura! Tímto způsobem dokážeme vyjít vstříc téměř jakýmkoliv požadavkům zákazníka, ať už se týkají netradičních materiálů nebo nestandardní povrchové úpravy rámečků. V rámci programu Berker Manufaktura dokážeme vyrobit vypínače z cenných kovů, džínoviny nebo neonového akrylátu a pokrýt je třeba křišťály Swarowski. Takže potisknout černé rámečky bílými ikonkami pro potřeby pentahotelu byla maličkost,“ uzavírá Thomas Grund.

Použité produkty:

Rozváděče
  • Rozvodnice nástěnná, volta 3 řadá, 36 mod. VA36B
  • Jistič 1 pól. 20A, char.B, 6 kA MBN120
  • Jistič 1 pól. 10A, char.B, 6 kA MBN110
  • Jistič 1 pól. 2A, char.C, 6 kA MCN102
  • Proudový chránič 2 pól. 25 / 0,03 A, A CDA225D
  • Svodič přepětí, typ 3 8kA 2-pól 16A SP202N
Kabelový žlab
  • Plastový parapetní žlab černý BRP6513019011

Spínací a ovládací prvky
  • Řada Berker 1930, černý plast

Produkty

U nás si vždy vyberete některou z rozvodnic! Volta, malá rozvodnice s širokým využitím, poskytuje dostatečný prostor pro kabeláž s možností montáže na i pod omítku. Se širokou PE/N svorkovnicí splňuje veškeré požadavky na kvalitní montáž, samozřejmostí je možnost ...
Přibližně 30 % poškození veškerého elektronického zařízení jsou následky bleskových proudů nebo spínaného přepětí v elektrických rozvodech. Pro následovné opravy poruch a poškození je nutné vyvinout obrovské úsilí a i ekonomické aspekty nejsou malé. Svodiče ...
Parapetní kanál tehalit.BRP je vyroben v novém, moderním designu. V kombinaci s prověřeným montážním systémem příslušenství tehalit je instalace kanálů ideálním řešením pro elektrické instalace. Ať už v komerčních budovách, provozovnách, laboratořích, výrobnách nebo ...