Registrace
Filtr referencí
  • Typ stavby

  • Produktové skupiny

 

Reference

Pod značku Hager patří i značky berker, lumina, electraplan a tehalit. Toto široké portfolio, které tvoří kompletní systém, umožňuje montážním firmám realizovat elektrickou instalaci pomocí komponentů od jednoho dodavatele. Všechny výrobky našich značek nacházejí praktické využití po celé Evropě. Přesvědčte se sami!

Zámek Hluboká nad Vltavou

Krása historizujících vypínačů Berker Serie Glas podtrhuje krásu zrekonstruovaných zámeckých interiérů

Popis

Současná podoba zámeckého areálu včetně parku a okolní krajiny byla inspirována cestami knížete Jana Adolfa II. Schwarzenberga do Velké Británie, kde se mj. jakožto představitel významného šlechtického rodu zúčastnil korunovace britské královny Viktorie. Jako čestný diplomat habsburské monarchie cestoval na korunovaci se svou manželkou kněžnou Eleonorou, která svými nápady později velmi ovlivnila vzhled zámku. Současná neogotická podoba zámku je výsledkem romantické přestavby z poloviny 19. století a nezapře inspiraci královským zámkem Windsdor.
Návštěvníci zámku mohou obdivovat obrazy evropských mistrů 16. až 18. století, lustry, vitráže a keramiku z Delft. Portréty na stěnách znázorňují nejvýznamnější členy rodu Schwarzenbergů. Přístupné jsou i soukromé pokoje posledních majitelů Hluboké, knížete Adolfa a jeho manželky Hildy. V suterénu zámku je přístupná zámecká kuchyně se zámeckou cukrárnou a osobním i jídelním výtahem z počátku 20. století. Stěny a stropy současných interiérů jsou bohatě zdobeny dřevořezbami a ušlechtilým dřevem.
A právě pro nerušený dojem z ušlechtilého obložení stěn byly do interiéru zámku hluboká vybrány vypínače berker Serie Glas. Tyto historizující trámečkové otočné vypínače z čirého skla dokonale splývají s jakýmkoliv podkladem a nikterak neruší krásu exkluzivních materiálů, dřevěného obložení nebo štuků.

Použité produkty:

  • Řada Berker Serie Glas

Produkty