Registrace
Filtr referencí
  • Typ stavby

  • Produktové skupiny

 

Reference

Pod značku Hager patří i značky berker, lumina, electraplan a tehalit. Toto široké portfolio, které tvoří kompletní systém, umožňuje montážním firmám realizovat elektrickou instalaci pomocí komponentů od jednoho dodavatele. Všechny výrobky našich značek nacházejí praktické využití po celé Evropě. Přesvědčte se sami!

PVA EXPO kongresový sál

Podobu nového kongresového centra na výstavišti PVA EXPO v pražských Letňanech určili Ing. arch. Vojtěch Kaas a Ing. arch. Jan Kalivoda, kteří společně působí pod hlavičkou PROGRES ATELIER.

Popis

Pro kongresový sál, který pojme až 650 osob, definovali architekti jasně čitelný koncept: jednoduchým vložením nezávislé a výrazově odlišné struktury do existující průmyslové haly její vnitřní prostor redefinovali. Vznikly tak dva propojené a přesto velice odlišné světy – velkorysý foyer s otevřenou galerií a multifunkční kongresový sál.
Foyer je otevřený, rušný, plný života a pohybu. Červená podlaha v kontrastu s bílým lesklým pláštěm a průmyslovými ocelovými nosníky tvoří výrazný a na první pohled snadno zapamatovatelný obraz.
Prostor sálu je naopak záměrně tlumenější a nechává tak vyniknout tomu co se v něm děje. Příjemný dojem podporuje kvalitní akustické řešení, stmívatelná svítidla, měkký koberec a jednoduchá černo-bíla barevnost.
Zajímavým detailem je použití více druhů vypínačů v prostoru. Moderní vypínače Serie R.1 vytvářejí hravý kontrast s retro otočnými vypínači Serie 1930. Robustní konstrukci vypínačů Serie R.1 podtrhuje použití vícenásobných rámečků. „Vypínač v interiéru vnímáme ho jako nezbytný funkční doplněk,“ vysvětluje architekt Vojtěch Kaas. „V rámci celého interiéru je sice detailem, nicméně jak známo, detaily tvoří celek a jeho vnímání může ovlivnit v kladném i záporném slova smyslu,“ uzavírá Vojtěch Kaas.

Použité produkty:

  • Berker Serie R.1, různé druhy
  • Berker Serie 1930, černý plast

Produkty