Registrace
Filtr referencí
  • Typ stavby

  • Produktové skupiny

 

Reference

Pod značku Hager patří i značky berker, lumina, electraplan a tehalit. Toto široké portfolio, které tvoří kompletní systém, umožňuje montážním firmám realizovat elektrickou instalaci pomocí komponentů od jednoho dodavatele. Všechny výrobky našich značek nacházejí praktické využití po celé Evropě. Přesvědčte se sami!

Hostel Long Story Short

Přátelské a kosmopolitní ubytování v srdci Olomouce

V historickém centru Olomouce otevřel své brány zbrusu nový hostel Long Story Short, který do hanácké metropole uvádí nekompromisní stylové ubytování v příjemném prostředí, propojující historii a současný životní styl. Jméno Long Story Short odkazuje nejenom na bohatou historii místa, ale i dispozici budovy s jednou dlouhou kontinuální chodbou i krátkodobé ubytování, které nabízí. Interiérová designérka Denisa Strmisková přebudovala celé jedno patro rozsáhlé historické budovy Podkova do podoby vstřícného, přátelského a kosmopolitního ubytování pro současné nomády i náročnější klientelu z tuzemska i celého světa. Výsledkem spolupráce kreativní ředitelky hostelu a designérky je ubytování, které se může směle srovnávat s evropskými a světovými standardy.

Popis

Hostel aktuálně nabízí ubytování v několika soukromých a společných pokojích, dohromady s kapacitou 56 lůžek. Soukromé ubytování nabízí komplexní komfort s vlastní koupelnou. Naopak větší společné pokoje, ve kterých nechybí ani originální prostorová řešení spacích zón, koupelnou nedisponují. To však vynahradí komfortně zařízené společné koupelny pro pány i pro dámy. Recepce, která zároveň funguje i jako společenská místnost a kavárna, je srdcem celého hostelu, který se rozvíjí kolem centrálního dvora na celém půdorysu patra ve tvaru písmene U.

Cílem celkové koncepce hostelu včetně veškerého vybavení a výtvarného řešení bylo podtrhnout historický genius loci a citlivými úpravami ho obohatit o současný design. Organicky zaklenutá chodba, která vede od recepce do všech pokojů je z každého úhlu pohledu jiná a při jejím procházení překvapuje v každém momentě. Její formy ještě zvýrazňuje nenápadná a přesto sofistikovaná práce se světlem, pro kterou se autorka inspirovala ve scénografii. Čistě bílá omítka kontrastuje s černými detaily i citlivým výběrem pastelových barevných odstínů, kterými je čalouněn jednoduše navržený sedací nábytek, seskupený do podoby intimních zón.

Většina vybavení vznikla na zakázku. Pro pokoje byly na míru navrženy postele, zrcadla, svítidla, poličky i vybavení koupelen ve spolupráci s lokálními výrobci. To vše designérka elegantně sladila se starým modernistickým designem minulého století, či současnými elegantními detaily, včetně bakelitových vypínačů Berker Serie 1930 nebo španělských svítidel Marset. Některé prostory hotelu jsou také dekorovány originálními uměleckými díly českého výtvarníka Davida Minaříka.

Momentálně se prostor hostelu neustále rozšiřuje. Společenské prostory rozšíří venkovní terasy s originálním kuchyňským ostrůvkem i pergolou. Ve druhé polovině letošního roku se také začne vedle recepce budovat velká kavárna a restaurace.

Hostel Long Story Short
Koželužská 31, Olomouc
Interiérová designérka: Denisa Strmisková

Text: Adam Štěch a Hager Electro
Fotografie: Josef Kubíček

Použité produkty:

  • Berker Serie 1930 černý plast

Produkty