Registrace
Filtr referencí
  • Typ stavby

  • Produktové skupiny

 

Reference

Pod značku Hager patří i značky berker, lumina, electraplan a tehalit. Toto široké portfolio, které tvoří kompletní systém, umožňuje montážním firmám realizovat elektrickou instalaci pomocí komponentů od jednoho dodavatele. Všechny výrobky našich značek nacházejí praktické využití po celé Evropě. Přesvědčte se sami!

Administrativní budova společnosti PORR v Praze

Díky systému electraplan najdete kilometry silových i datových kabelů flexibilně a čistě uložených pod podlahou rozsáhlého kancelářského centra, které vzniklo v pražských Strašnicích jako sídlo společnosti PORR a.s., člena mezinárodní skupiny PORR a významného hráče i na českém stavebním trhu.

Popis

Podpodlahový instalační systém electraplan z portfolia Hager přináší flexibilní řešení kabelových rozvodů pro všechny typy litých i dutých podlah. Podlahové kanály umožňují snadnou a rychlou instalaci. Systém je před zalitím do betonu snadno přístupný, neboť se skládá ze samostatného kanálu a víka. Elektrické pospojení se provádí pouze zaklapnutím víka. Elektrické a mechanické pospojení se provádí speciálními spojkami. Koncové body instalace jsou uloženy v podlahových krabicích. Tyto podlahové krabice se volí dle počtu koncových bodů, typu použité podlahy a nášlapné vrstvy a samozřejmě také dle místa použití. V podlahových krabicích tak můžete efektivně kombinovat koncové body pro silnoproudé a také slaboproudé rozvody v požadovaném místě instalace.

Do architektury kanceláří se ve stále větší míře prosazují sklo a kov, na druhé straně ubývá pevných zdí a příček. Žádoucí jsou velkorysé otevřené kancelářské prostory, které dokážou udržet krok s potřebami v nich sídlících společností. Mezi ty nejzásadnější požadavky patří především flexibilita – kancelářské prostory se musí snadno, rychle a bez větších investic přizpůsobit požadavkům na změny dispozice. Pokud se mění velikost či dispozice kanceláří, musí se všem těmto změnám snadno a rychle přizpůsobit i silová, datová, telefonní a multimediální kabeláž. Páteřní kabeláž je vedena pod podlahou a pokládá se ještě před finálním zalitím podlah. K jednotlivým PC stanovištím mohou vést nejrůznější sloupky, doplňkově lze využít i podstropní nebo nástěnné kanály vedoucí např. k televizím a obrazovkám zavěšeným na zdi. Všechna tato pohledová řešení existují v několika povrchových úpravách a snesou i nejpřísnější požadavky na vzhled a design.

Použité produkty:

Podlahový kanál pro zalití do betonu s víkem
Univerzální podlahová krabice
Víko podlahové krabice
Montážní rám
Zaslepovací montážní rám pro podlahové krabice
Spojka pro elektrické a mechanické pospojení
Nosič modulů pro 3 přístroje modul 45