Registrace
Filtr referencí
  • Typ stavby

  • Produktové skupiny

 

Reference

Pod značku Hager patří i značky berker, lumina, electraplan a tehalit. Toto široké portfolio, které tvoří kompletní systém, umožňuje montážním firmám realizovat elektrickou instalaci pomocí komponentů od jednoho dodavatele. Všechny výrobky našich značek nacházejí praktické využití po celé Evropě. Přesvědčte se sami!

Rekonstrukce bytu Tivoli

Rekonstrukce bytu v secesním domě - Projekt Tivoli

Původní velkorysý byt v secesním domě byl za dob normalizace necitlivě rozdělen na dvě bytové jednotky, které se navíc před rekonstrukcí nacházely ve velmi špatném stavu. Architektce Radce Valové ze studia oooox, která se projektu ujala ve spolupráci s architektkou Magdou Palečkovou, se podařilo oba byty opět spojit. Hlavním mottem celého konceptu se stala kombinace původních prvků a současného designu – a proto v interiéru najdete otočné vypínače Berker Serie 1930.

Popis

„Tato rekonstrukce byla velice specifická a náročná především kvůli potřebě spojit dva byty v jeden. Většinu původních nedochovaných prvků jsme se rozhodli obnovit a vytvořit tak zajímavou kombinaci původních elementů a moderního designu,“ vysvětluje architektka Radka Valová. „I přesto, že se v bytě původních prvků moc nedochovalo, rozhodli jsme se většinu stavebních prvků obnovit a doplnit. Celý interiér je laděn do bílé. Kontrastní plochou je výrazná výmalba stěny v obývacím pokoji a vstupní hale. Původním záměrem byla oškrábaná omítka, které nebylo možné kvůli novým rozvodů elektro dosáhnout. Nicméně myšlenku „plesnivé zdi“ jsme se rozhodli neopustit a po několika desítkách vzorků padla volba na malbu kulis,“ říká Radka Valová.

Otočné vypínače bílé barvy v interiéru vynikají především na této výrazné výmalbě stěn, naopak decentně působí na bílé omítce. „Sladění interiéru včetně doplňků bylo možné jen díky velmi vstřícnému přístupu klientů, kteří jsou milovníci designu. Každý detail jsem volila tak, aby podtrhl celkové vyznění interiéru i genia loci celého domu. Projekt se pro nás stal srdeční záležitostí, což se promítlo i na jeho výsledné podobě,“ uzavírá Radka Valová.

Studio oooox založila Ing. arch. Radka Valová společně s Jakubem Valou. Ateliér se již více než 10 let specializuje na návrhy a rekonstrukce rezidenčních interiérů.

Foto: Martin Zeman

Produkty