Registrace

Partnerství Hager a České ceny za architekturu

Podpora pro kvalitní architekturu je ze strany společnosti Hager logickým krokem, protože design hraje u společnosti Hager dlouhodobě svou zásadní roli. Hager je předním dodavatelem řešení a systémů pro elektrické instalace v bytových domech i velkých komerčních objektech. Kromě více než šedesátileté tradice a prémiové kvality si společnost Hager vždy zakládala nejen na funkčnosti a bezpečnosti svých výrobků, ale i na jejich vzhledu. Ať se jedná o rozvaděčové skříně, parapetní kanály a systémy pro ukládání kabeláže, multifunkční kancelářské sloupky, dveřní komunikátory nebo nabíjecí stanice, interní tým průmyslových designérů i častá spolupráce s externími designéry a architekty již několikrát přinesla své ovoce v podobě nejrůznějších ocenění, včetně RedDot Award.

Vlajkovou loď designu společnosti Hager ovšem představují vypínače berker, které sbírají designová ocenění a uznání architektů a interiérových designérů po celém světě.

Partnerství si pochvaluje také ředitelka Kanceláře České komory architektů Dagmar Mošnerová: „I naše organizace si vybírá partnery mezi prvotřídními firmami, propojení značky Hager a České ceny za architekturu je proto logickým, nenásilným krokem,“ uzavírá Dagmar Mošnerová.

Česká cena za architekturu

Česká cena za architekturu je soutěžní přehlídka, jejímž vyhlašovatelem je Česká komora architektů. Záměrem ČCA je propagace kvalitních výsledků práce etablovaných i začínajících architektů směrem k veřejnosti, a to nejen z hlediska jejich estetické a technické kvality, ale především v souvislostech jejich vzniku, vztahu k okolí a společenského přínosu. Hlavním účelem přehlídky je pokrytí co nejširšího spektra prací. Z tohoto důvodu nejsou díla hodnocena v rámci jednotlivých kategorií, ale uděluje se jedna hlavní cena. Přihlášená díla posuzuje mezinárodní sedmičlenná porota.

Soutěžní přehlídky se mohou zúčastnit jednotlivci nebo kanceláře s realizacemi na území ČR dokončenými v posledních pěti letech. Registrace do soutěže je bezplatná. ČCA je celoroční aktivita. Z přihlášených děl porota vybírá v prvním kole užší nominaci, ze které v dalším kole volí finalisty a držitele hlavní ceny. V rámci ČCA se udělují také ceny partnerů a ocenění za výjimečný počin.

Další informace o ČCA najdete zde: