Registrace

Detektory pohybu a přítomnosti
Jedno zařízení - dvě funkce

Nová generace zajišťuje efektivní řízení osvětlení.

Detekce pohybu a přítomnosti
Sofistikovaná a spolehlivá technologie

Nové detektory Hager pracují s pasivní infračervenou technologií (PIR). Reagují na pohyb a teplotní rozdíly. Při výšce instalace 2,50 m zachytí pohyb v prostoru o průměru 6 metrů. Díky detekci přítomnosti jsou zjištěny již minimální pohyby v prostoru o průměru 4 m. Maximální montážní výška činí 4 m.

Rychlá instalace
a snadné nastavení

Nové kombinované zařízení pro detekci pohybu a přítomnosti je k dispozici ve dvou variantách:

Vestavné provedení EE805A

Vestavěná jednotka má rychloupínací systém pružinových svorek pro rychlou montáž. Kabely jsou připojeny přes bezšroubové svorky, stahovací pásky přebírají funkci odlehčení tahu. Průměr vestavěné jednotky: 90 mm.

Nástěnné provedení EE804A

Tělo (průměr 100 mm) má odnímatelnou základnu se šroubovací svorkou. Může být připojeno se standardní instalační krabicí nebo přímo ke stropu. Horní část, jež obsahuje detekční optiku, je upevněna a zabezpečena proti neoprávněnému sejmutí pomocí šroubu k základně.

Potenciometry regulují intenzitu osvětlení a dobu sepnutí

Pomocí dvou snadno přístupných potenciometrů můžete vy nebo váš zákazník nastavit nový detektor pohybu. Intenzita osvětlení (1) je nastavitelná mezi 5 a 1 000 luxy. Pro dobu sepnutí (2) je k dispozici pásmo od 2 sekund do 30 minut.

Spínání v nule
Detektory pohybu a přítomnosti prodlužují svoji životnost

Nová generace kombinovaných detektorů pohybu a přítomnosti je vybavena funkcí spínání v nule. Zabraňuje vysokým nárazovým proudům, které jsou typické pro LED diody a halogenové žárovky. Výhody: kontakt relé je chráněn a životnost detektorů je prodloužena.

Nové detektory se vyplatí
Úspora energie až 90%

Spínání světel na základě potřeb má smysl: každý, kdo používá detektory pohybu a přítomnosti, může ušetřit až 90% energie na osvětlení. Na pozadí rostoucích cen elektřiny je používání detektorů pohybu a přítomnosti stál efektivnější. Atraktivní je rovněž spotřeba nových zařízení v pohotovostním režimu: méně než 0,3 W.