Registrace
Filtr referencí
  • Typ stavby

  • Produktové skupiny

 

Reference

Pod značku Hager patří i značky berker, lumina, electraplan a tehalit. Toto široké portfolio, které tvoří kompletní systém, umožňuje montážním firmám realizovat elektrickou instalaci pomocí komponentů od jednoho dodavatele. Všechny výrobky našich značek nacházejí praktické využití po celé Evropě. Přesvědčte se sami!

Nevšední kombinace v žižkovském bytě

Nábytek z europalet a elegantní porcelánové vypínače v dokonalé symbióze

Popis

Byt v půdní nástavbě koncipovaly architektky Klára Valová a Hana Štěpková ze studia SMLXL pro mladého investora, který často a rád cestuje. Protože mezi oblíbené destinace klienta patří i New York, rozhodly se architektky atmosféru loftů a industriálních prvků přenést i na Žižkov.
Základem bytu se staly zdi očištěné na cihlu a natřené bílou barvou, která byla použita i na nábytek z europalet. Množství nábytku omezila architektka na minimum. Zajímavý a přitom ne nutně drahý prvek představují retro svítidla pořízená v nejrůznějších bazarech. „Většina vestavěného nábytku je laděná do černé barvy, vzhledem ke komplikovanějším podmínkám půdní nástavby je vyrobený na míru od truhláře," vysvětluje architektka Klára Valová. Europalety posloužily jako základ i dalšího kusového nábytku. Stačilo je ošetřit bílým nátěrem a přelakovat bezbarvým lakem. "I přes nátěr se nám u nich podařilo dochovat originální vypálené značky jako zajímavý detail. Protože se nám tímto výrazně podařilo ušetřit za vybavení, mohli jsme věnovat finance třeba na krásné keramické páčkové retro vypínače a zásuvky od značky Berker," dodává architektka Valová. Otočné vypínače z černého porcelánu z porcelánky Rosenthal, které se zvlášť vyjímají na cihlových bílých zdech, vnáší do interiéru akcent exkluzivity a noblesy.

Použité produkty:

  • Domovní spínače Serie 1930 Porzellan Made by Rosenthal, černá barva

Produkty