Registrace
Filtr referencí
  • Typ stavby

  • Produktové skupiny

 

Reference

Pod značku Hager patří i značky berker, lumina, electraplan a tehalit. Toto široké portfolio, které tvoří kompletní systém, umožňuje montážním firmám realizovat elektrickou instalaci pomocí komponentů od jednoho dodavatele. Všechny výrobky našich značek nacházejí praktické využití po celé Evropě. Přesvědčte se sami!

Byt s drátěnkou

„Mnoho lidí považuje vypínač za samozřejmost a nevěnuje mu pozornost. Naši klienti bývají překvapeni, když se jejich výběrem začneme zabývat a přemýšlet o něm jako o esteticky hodnotném prvku. Jako součást bydlení je mu ale třeba přisuzovat minimálně stejnou důležitost jako výběru podlahy či zařizovacích předmětů,“ říká architekt Martin Machů z ateliéru ti architekti.

Popis

Takový vnitřní prostor by z pohledu na bytový dům z 60. let čekal asi málokdo. Za zateplenou fasádou s plastovými okny ale není tak zcela běžný byt. Jeho předností je velkorysá podlahová plocha a stropní vytápění. Architekti Martin Machů a Anna Holešovská vytvořili průhledy celým bytem v obou jeho osách. Již od vstupních dveří můžete přehlédnout celkovou délku bytu. Obývací pokoj s jídelnou a kuchyní se rozprostírá přes celou šířku bytu - respektive patra - a umožňuje odsud přístup na oba balkóny. Architekti kombinovali nové se starým, banální s nečekaným. Pro zavěšení rostlin použili kari síť, místo obrazu či autorského prvku na stěnu zavěsili kolo (autentický dopravní prostředek na kontrolní dny) jako symbolickou parafu za dokončeným projektem. Do interiéru použili retro otočné vypínače Berker Serie 1930 v bakelitovém provedení. „Je naším favoritem mezi domovními spínači, potkáte se s ním v mnoha našich realizacích, protože k našemu stylu, přístupu i k jednotlivým projektům nám sedí nejčastěji,“ usmívá se Martin Machů. „Vypínač je to první, po čem večer saháte, několikrát denně jej míjíte a nachází se na viditelném místě. Jeho výběr tedy nepodceňujeme. Musí být nejen praktický, ale také hezký. Teprve kombinací pečlivě vybraných jednotlivostí vznikne výborný celek.,“ uzavírá Martin Machů.

ti architekti: Martin Machů, Anna Holešovská

Volné sdružení architektů, inženýrů a umělců. Zabývají se architekturou, stavitelstvím a designem. Jsou přirozeně sví, dostatečně zkušení, příjemně neformální a nebojí se při práci ušpinit.


Použité produkty:

  • Berker Serie 1930 černý plast

Produkty