Registrace
Filtr referencí
  • Typ stavby

  • Produktové skupiny

 

Reference

Pod značku Hager patří i značky berker, lumina, electraplan a tehalit. Toto široké portfolio, které tvoří kompletní systém, umožňuje montážním firmám realizovat elektrickou instalaci pomocí komponentů od jednoho dodavatele. Všechny výrobky našich značek nacházejí praktické využití po celé Evropě. Přesvědčte se sami!

Kláštěry v Českém Krumlově

Retro otočné vypínače Hager podtrhují zdařilou rekonstrukci komplexu klášterů v Českém Krumlově

Popis

Cena Národního památkového ústavu Patrimonium pro futuro, titul PRESTA (prestižní stavba jižních Čech) nebo ocenění Památka roku 2015 – to jsou jen některá z celé řady ocenění, kterých se dostalo výjimečně zdařilé rekonstrukci komplexu klášterů minoritů a svaté Kláry. Unikátní trojice klášterů se rozprostírá na ploše severního meandru Vltavy a po zámku je druhým největším památkovým objektem v Českém Krumlově. Rekonstrukce klášterního komplexu trvala více než pět let.

Kláštery vznikly v polovině 14. století. Kromě několika přestaveb a částečnému zrušení klášterů během josefínských reforem se na špatném stavu klášterů před komplexní revitalizací podepsala především pohnutá novodobá historie: krumlovský klášter klarisek a minoritů byl využíván jako vojenské učiliště, sloužil k ubytování úředníků, později zde sídlily různé vzdělávací instituce a část prostor sloužila dokonce jako sklady.

Primárním cílem revitalizace areálu se stalo vybudování centra pro poskytování moderních kulturních a vzdělávacích služeb veřejnosti a v neposlední řadě zatraktivnit historické jádro Českého Krumlova pro obyvatele i turisty. Revitalizace českokrumlovských klášterů je odbornou veřejností oceňována především díky architektonickému novátorskému a velkorysému pojetí, které je plně v souladu s náročnou koncepcí památkové péče. Kladně hodnocené odborníky je také řemeslné a materiálové řešení vycházející z původní historické koncepce a současně důmyslně využívající původní stavební materiály. V neposlední řadě stojí za zmínku zpřístupnění návštěvníkům. Pouze 20 m od stanice lanovky, v exkluzivní lokalitě Špindlerova Mlýna, vyrostl komplex Apartmány Medvědín. Záměrem developerského projektu bylo nabídnout zázemí pro sportovní a volnočasové vyžití mladých rodin i rodin s dětmi. Pro ně byly navrženy komfortní nízkoenergetické apartmány s praktickou dispozicí, snažící se nikterak nerušit přírodu kolem. Klasické materiály, nenápadné tvary i decentní barevnost – to je společným jmenovatelem Apartmánů Medvědín. Do této koncepce skvěle zapadl i design vypínačů Berker Arsys v konzervativním bílém provedení.

Použité produkty:

Berker Serie 1930 Porzellan made by Rosenthal

Produkty