Registrace
Filtr referencí
  • Typ stavby

  • Produktové skupiny

 

Reference

Pod značku Hager patří i značky berker, lumina, electraplan a tehalit. Toto široké portfolio, které tvoří kompletní systém, umožňuje montážním firmám realizovat elektrickou instalaci pomocí komponentů od jednoho dodavatele. Všechny výrobky našich značek nacházejí praktické využití po celé Evropě. Přesvědčte se sami!

Byt s jedinečným výhledem na Vltavu

Nový byt o velikosti 160 m2 vznikl ve staré zástavbě, v domě po celkové rekonstrukci na břehu Vltavy, na pražském Smíchově. Byt je unikátní právě svým překrásným výhledem na řeku a nadstandardně vysokými stropy. Zadání investora znělo: vytvořit reprezentativní prostor se dvěma ložnicemi pro občasné obývání. Úkolu se zhostilo interiérové studio GIGA LINE ve spolupráci s designovým obchodem MONOBRAND.

Popis

Majitel dal interiérové designérce Zuzaně Tomčíkové ze studia GIGA LINE volnou ruku ve volbě kvalitního a neotřelého vybavení. Přednost při rozhodování o konkrétních prvcích vždy dostala kvalita a jedinečnost, interiérová designérka tak nemusela dělat kompromisy např. z důvodu omezeného rozpočtu. V celkovém vyznění interiéru je tento přístup znát: na jedné straně z bytu vyzařuje harmonie díky komplexnímu přístupu designérky k volbě barev i materiálů, na straně druhé je vidět, že pozornost byla po zásluze věnovaná i všem detailům. Proto zde najdete v dokonalé harmonii s celkovou atmosférou bytu fungující unikátní designové elektro prvky, světla, nábytek i nábytkové kování – vše z portfolia designového obchodu MONOBRAND.

Sám investor přispěl při návrhu interiéru několika nápady a tak ve spolupráci se Zuzanou Tomčíkovou vznikl tento svým vyzněním „pánský interiér“. V bytě byly použity kvalitní nadčasové materiály a tlumené odstíny převážně studených barev. Jejich kombinace s přírodním dřevem zaručuje interiéru dynamiku a přitom útulnost. Volba materiálů, barev a provedení všech interiérových prvků posunuly interiér do nových, kvalitativně vyšších dimenzí. Najdete zde ručně vyráběná svítidla od Kaia Lighting nad jídelním stolem, závěsná svítidla Atelier Areti na chodbě a v obývacím pokoji a rovněž ručně vyráběná svítidla od Giopato Coombes v ložnicí. Dveřní kování a nábytkové úchytky pochází z dílny Baeccman Berglund.

„Vzhled interiéru je dokonale promyšlen. Při volbě materiálů, osvětlení nebo nábytkového kování jsme věnovali pozornost každému detailu. Se stejnou péčí jsme vybírali i vypínače a zásuvky. V celém bytě byly použity retro otočné vypínače berker serie 1930 softtouch se sametově matným povrchem,“ vysvětluje volbu vypínačů Katrin Grund, zakladatelka designového obchodu Monobrand. Tyto unikátní vypínače pochází ze zakázkového výrobního programu Hager Manufaktura, který se zaměřuje na řešení individuálních požadavků zákazníků na vzhled a podobu domovních spínačů. Veškerá výroba je zakázková a díky tomu lze vyjít vstříc téměř jakýmkoliv požadavkům zákazníka, ať už se týkají netradičních materiálů nebo nestandardní povrchové úpravy rámečků. V rámci programu Hager Manufaktura je možné nechat si vyrobit vypínače např. z cenných kovů, džínoviny, kůže, betonu nebo neonového akrylátu a pokrýt je třeba krystaly Swarowski. Častým požadavkem bývá potisknout rámečky vypínačů ikonkami, piktogramy nebo krátkými texty, které např. usnadňují hostům ovládání světel v hotelových pokojích. „V tomto rezidenčním pánském interiéru byly použity vypínače berker serie 1930, ovšem se specifickou povrchovou úpravou, která kulatým vypínačům z černého bakelitu zajistila sametově hebký povrch. Vypínače tak v interiéru působí nejen jako pastva pro oči, ale zajímavý zážitek přináší i jejich dotek při každodenním používání,“ objasňuje volbu vypínačů Thomas Grund, ředitel Hager Electro v České republice.

Realizace interiéru byla nominována do soutěže Interiér roku 2020 v kategorii Soukromý interiér – rekonstrukce. Ve své kategorii se probojovala do finálního výběru.

Použité produkty:

  • berker serie 1930 softtouch

Produkty