Registrace
Filtr referencí
  • Typ stavby

  • Produktové skupiny

 

Reference

Pod značku Hager patří i značky berker, lumina, electraplan a tehalit. Toto široké portfolio, které tvoří kompletní systém, umožňuje montážním firmám realizovat elektrickou instalaci pomocí komponentů od jednoho dodavatele. Všechny výrobky našich značek nacházejí praktické využití po celé Evropě. Přesvědčte se sami!

Nabíjecí stanice Hager witty.park pro Renocar

Celkem 13 nabíjecích stanic witty.park pro elektromobily i vozy typu Plug in Hybrid dodala společnost Hager Electro do brněnských a pražských poboček firmy Renocar. Nabíječky s výkonem 2 x 22 kW AC umožní komfortně nabíjet servisované vozy, vozy půjčoven, demo vozy a také vozy zákazníků z řad široké veřejnosti. Součástí instalace byla i dodávka nových venkovních rozvaděčů Hager pro napájení a řízení nabíjecích stanic.

Popis

„Rostoucí trh s elektromobily není vlastně žádným překvapením. Společenská poptávka spojená s tlakem na snižování emisních limitů aut je jednou z hnacích sil tohoto odvětví. Elektromobily se stávají součástí našich životů a je určitě dobré být na tuto skutečnost připraven,“ zamýšlí se Thomas Grund, generální ředitel společnosti Hager v České republice. „A protože společnost Hager patří mezi pionýry v elektrotechnice a vždy se snaží přinášet inovativní řešení a být hnacím motorem vývoje inteligentních technologií, máme dnes již sofistikovaná řešení i pro chytré nabíjení elektromobilů. Nyní budou mít šanci vyzkoušet si naše nabíječky i zákazníci Renocaru,“ dodává Thomas Grund.

„Instalací těchto nabíjecích stanic potvrzuje Renocar snahu být leadrem v zavádění technologických novinek a navazuje na široce prezentovanou strategii elektromobility BMW,“ vysvětluje důvod pořízení nabíjecích stanic obchodní ředitel společnosti Renocar, pan Milan Pulda. „Za perfektní spolupráci při realizaci výstavby této infrastruktury pro elektromobily bych rád poděkoval společnostem Hager, která dodala technologie, ale za realizaci a montáž také společnostem M2C a NTL Forensics,“ uzavírá Milan Pulda.

Nabíjecí stanice Hager witty
Nové nabíjecí stanice Hager witty umožňují výkonné nabíjení v jednofázovém nebo třífázovém provedení, s proudem až do 32 A. Jsou k dispozici jako nástěnné moduly nebo samostatně stojící. Pro připojení běžného vozidla jsou k dispozici čtyři různé high-tech nabíjecí kabely. Nabíjecí stanice witty jsou ideální jak pro použití v rodinných domech, tak i ve firmách, nákupních centrech nebo na dalších veřejných místech. Ochranu před „neoprávněným nabíjením“ u volně přístupných stanic zajišťují nabíječky witty díky integrované funkci RFID (Radio Frequency Identification). V případě potřeby může oprávněná osoba odblokovat nabíjecí stanici a připravit ji k nabíjení elektromobilu. Toto probíhá pomocí identifikace oprávněné osoby a to přiložením RFID karty.

Venkovní rozvaděčové skříně ZAL
Napájení nabíjecích stanic witty je provedeno z rozvaděčů ZAL, které jsou určeny pro venkovní použití. Rozvaděče jsou vyrobeny z vyztuženého polyesteru, mají krytí IP44, dvojitou izolaci a jejich vnitřní vybavení je variabilní díky použití stavebnicových dílů univers N. Díky tomuto řešení lze vytvořit rozvaděč jak pro silové napájení, tak pro datové prvky, jak bylo použito v rámci tohoto projektu.


Fotografie: David Raub
Montážní společnosti: M2C a NTL Forensics

Použité produkty:

  • Venkovní rozvaděčové skříně ZAL

Produkty

Díky možnosti nabíjení v režimu 3 umožňují chytré nabíjecí stanice bezpečné nabíjení všech dobíjecích elektrických a hybridních vozidel. Nabíjecí režim 3 zajišťuje nejvyšší úroveň bezpečnosti a zároveň nejvyšší rychlost AC nabíjení díky nepřetržité ...