Registrace
Filtr referencí
  • Typ stavby

  • Produktové skupiny

 

Reference

Pod značku Hager patří i značky berker, lumina, electraplan a tehalit. Toto široké portfolio, které tvoří kompletní systém, umožňuje montážním firmám realizovat elektrickou instalaci pomocí komponentů od jednoho dodavatele. Všechny výrobky našich značek nacházejí praktické využití po celé Evropě. Přesvědčte se sami!

NEUGRAF Nová Grafická

Ostrov klidu a kvalitního bydlení nad rozbouřenými vodami velkoměsta

Nadstandardní byty svou rozlohou, promyšlenou dispozicí i použitými technologiemi, střešní terasy plné zeleně s panoramatickým výhledem na Prahu, klidný dvůr ve vnitrobloku nebo reprezentativní společné prostory…. Vše v nadstandardním provedení a s pečlivostí v každém detailu. NEUGRAF ztělesňuje moderní evropské bydlení na pražském Smíchově.

Popis

Developerský projekt hrdě se hlásící k historii místa
NEUGRAF Nová Grafická stojí na místě budovy tiskárny Václava Neuberta, jež byla postavena v roce 1902 na ulici Grafická (tehdy Kobrově ulici) na Smíchově v Praze. Tiskly se zde časopisy, knihy, atlasy, nejrůznější obaly, prospekty, cenné papíry i ceniny. Do chodu společnosti se postupně zapojovali také zakladatelovi synové, roku 1918 firma byla přejmenována na „Grafický závod V. Neubert a synové“. Nejmladší syn Karel se roku 1921 stal spolumajitelem, vedl provoz hlubotisku, kartografie a řídil nakladatelství, inicioval též vznik časopisu Pestrý týden, který vycházel od listopadu 1926. Neubertovy závody patřily v Československu ke špičce a získaly si pověst i v zahraničí. Vydávaly náročná kartografická díla a atlasy. Firma fungovala až do roku 1948, kdy byla znárodněna a sloučena s Orbisem.

Neubert, Berlín, Smíchov
Na historický charakter Smíchova a zejména na proslulou tiskárnu Václava Neuberta odkazuje architektonický industriální styl Nové Grafické, kombinující materiály průmyslové doby a lehké detaily z oceli a skla. Vzorem pro společný dvůr a terasovitou střechu s odpočinkovými zónami, lavičkami a lehátky je kosmopolitní styl bydlení metropolí západní Evropy. „Smíchov je jedno z nových center Prahy. Svým charakterem mi nejvíce připomíná Berlín, kde nová zástavba harmonicky doplňuje historicky rostlou strukturu ulic,“ přibližuje architekt David Chmelař svou inspiraci, kterou promítl do veřejných prostorů a interiérů bytů. Pod celkovým architektonickým návrhem a podobou budovy je podepsáno cenami ověnčené architektonické studio BOGLE ARCHITECTS, které založil Ian Bogle v roce 2012. Jejich práce je ve světě známá progresivním a inovativním řešením staveb i veřejného prostoru. Stejný přístup uplatnili i při navrhování projektu NEUGRAF.

Velkorysé vybavení bytů a moderní elektroinstalace
Byty v ČR jsou v průměru o 17 m² menší než v Evropě a staví se stále menší. Dostatek prostoru je pro kvalitu bydlení ale zásadní, proto je v Nové Grafické průměrná velikost bytů 2+kk nad 60 m², 3+kk nad 90 m² a dispozice jsou řešeny do nejmenšího detailu, tak aby žádný metr nezůstal nevyužitý. I zpracování bytů podtrhuje zamýšlenou vysokou úroveň bydlení. Dřevěná podlaha, velkorysá okna, elegantní dveře, moderní koupelny s velkoformátovými obklady, moderní elektroinstalace. Vše v syrové eleganci navazující na industriální minulost budovy.

K vysokému komfortu bydlení přispívá inteligentní elektroinstalace Hager systému KNX. Elegantní ovládací prvky řídí chod žaluzií i stmívání osvětlení. Uživatelsky příjemné ovládání pomocí tlačítkových senzorů včetně přehledných displejů koresponduje s designem vypínačů a zásuvek v bytech. Ve standardu najdete antracitové spínače berker Q.3 se sametově hebkým povrchem. V rámci klientských změn se ale investor může rozhodnout i pro bílou variantu této designové řady berker. „Vypínače berker Q.3 představují střízlivou nevtíravou eleganci v našem portfoliu, nejsou to žádné extravagantní kousky, které by na sebe v interiéru poutaly pozornost. Jejich přidanou hodnotou je ale jejich speciální povrchová úprava, díky které působí na dotek překvapivým a velmi příjemným dojmem,“ vysvětluje Thomas Grund, generální ředitel společnosti Hager v České republice, jež dodala stěžejní elektroinstalační prvky i designové vypínače pro projekt NEUGRAF.

O bezpečné uložení veškerých elektroinstalačních prvků v bytech se starají modulové rozvaděče Hager univers FW. Tyto oceloplechové rozvodnice pro zapuštěnou montáž jsou prioritně určeny právě pro bytovou výstavbu, veřejné budovy a podnikatelské provozovny. Skříně lze jednoduchým způsobem zazdít, nebo je pomocí dodávané montážní sady upevnit do sádrokartonových příček. Dodávány jsou kompletní skříně s lištami pro upevnění přístrojů, přístrojovými kryty a svorkovnicemi PE a N. Součástí rozvodnice je též oceloplechový krycí rámeček s dvířky, s jehož pomocí lze zakrýt případné nepřesnosti při osazení skříně do stěny pro ničím nerušený výsledný vizuální dojem.

Pro elegantní uložení datových a slaboproudých prvků, byly v bytech použity multimediální rozvodnice Hager volta. Díky přehlednému uložení veškerých potřebných zařízení do rozvaděče odpadají nevzhledná klubka kabelů a změť přístrojů v obývacím pokoji. Pro efektivní odvětrání je multimediální rozvodnice opatřena perforovanými dvířky a poskytuje pro všechna chytrá domovní zařízení přehledné a čisté uložení, bez zmatku a nepořádku v kabeláži.

Vnitřní klid v rušném městě
NEUGRAF Nová Grafická se svým přístupem k architektuře, důrazem na velkorysost a kvalitu provedení bytů i respektováním genia loci místa jednoznačně zařazuje mezi ambiciózní projekty. Svým obyvatelům nabízí kosmopolitní atmosféru a zároveň hřejivou bezpečnou náruč, ze které lze z terasovité střechy plná zeleně sledovat, jak každý den zapadá slunce nad Prahou, a kde je možné naleznout vnitřní klid v rušném městě.

Název projektu: NEUGRAF Nová Grafická www.neugraf.cz
Developer: UBM Development Czechia s.r.o. | CRESTYL real estate s.r.o.
Elektroinstalace: Hager electro s.r.o. www.hager.cz

Použité produkty:
  • berker Q.3 antracit
  • Rozvaděče FWU62S
  • Rozvaděče VU48NWB
  • KNX
  • Kouřová čidla a TG600AL


Více detailů ze stavby si můžete prohlédnout ve videu na našem youtube kanálu.


Produkty

U nás si vždy vyberete některou z rozvodnic! Volta, malá rozvodnice s širokým využitím, poskytuje dostatečný prostor pro kabeláž s možností montáže na i pod omítku. Se širokou PE/N svorkovnicí splňuje veškeré požadavky na kvalitní montáž, samozřejmostí je možnost ...