První otočný vypínač s podsvětlením
Inspirace má tradici

Rok 2019 se stal „rokem vypínače“. Berker a legendární designová a architektonická škola „Bauhaus“ oslavují 100 let od založení. Právě k tomuto výročí uvádíme na trh inovovaný otočný vypínač – absolutní designovou klasiku. Vypínač s kompletně novým přístrojem a vysoce specifickými funkcemi: jako jediný na trhu s podsvíceným otočným ovladačem. Nahlédněte do světa otočných vypínačů v novém světle – s našimi „zářivými“ řadami serie 1930, glas a R.classic.

100 let Bauhaus - 100 let Berker

Tři designové linie
v tom nejlepším světle

Serie 1930

Naše jednička v otočných vypínačích. Serie 1930 je založena na klasickém stylu Berker Bauhaus. S výběrem lesklé bílé či černé, plastové nebo porcelánové „made by Rosenthal“.

Serie glas

Nový LED modul vytváří obzvláště úžasné efekty na skle. Skleněný podklad nabízíme v průhledném či bílém provedení.

R.classic

Je jedno, zdali skleněný, hliníkový, nerezový či plastový vypínač: Všechny nové vypínače berker R.classic přicházejí s možností podsvícení pomocí LED modulů.

Orientační nebo stavové osvětlení?
Vyberte si...

Nové otočné vypínače jsou k dispozici se stavovým osvětlením či volitelně nastavitelným orientačním světlem. Bílé orientační světlo svítí stále, ve tmě pak jen velmi diskrétně. Bílá stavová kontrolka signalizuje, zda je světlo zapnuté nebo vypnuté nebo např. koupelna či toaleta pro hosty - v případě, že kontrolka svítí, je obsazeno. Typ osvětlení se nastavuje na integrovaném LED modulu. V případě potřeby lze orientační světlo kdykoliv vypnout posuvným spínačem na modulu.


Orientační osvětlení - studená bílá


Stavové světlo - teplá bílá

Opravdový high-light
LED modul

Osvětlovací modul lze volitelně zapojit do téměř jakékoliv nové rotační vložky spínače. Zajišťuje se na místě a prostřednictvím tlačných pružin je bezpečně zásobován energií. Lze ho kdykoliv z přední strany dovybavit nebo ho vyměnit. V případě výměny je potřeba odstranit krycí desku a otočný knoflík.

Světlovod
Pro perfektní rozptyl světla

Každý otočný spínač je vybaven speciálním světlovodem, který působí zároveň jako centrovací kus krycí desky. Světlovody vytvářejí kolem otočného knoflíku filigránový světelný pás. Především na skle pak vzniká krásná aura...

Nové vložky otočných vypínačů
Vyšší přesnost přepínaní

Interiér nových otočných spínačů byl kompletně přepracován: nový vysoce přesný zadní přesmykač působí jedinečným feelingem berker, akustikou přepínání, vysokou stabilitou a trvanlivostí. Nosné kroužky a jejich montáž byla přizpůsobena osvědčené zásuvce Berker, nové otočné spínače se snadněji, rychleji a bezpečněji instalují.

01
Zesílená osa se středícím kroužkem

Pro vyšší přesnost spínání a vynikající akustiku spínání. Přes středící kroužek sedí rámová deska na ose otáčení bez vůle.

03
Snadno čitelné schéma zapojení

Pro rychlé připojení a nezaměnitelné zapojení.

04
Flexolift úchyty plně integrovány do základny

Pro snadnou manipulaci a instalaci v přístrojové krabici.

05
Připojovací svorky

Pevné a flexibilní: pro průřezy 0,75² - 2,5².

02
Šrouby pozidriv

Pro optimální přenos energie. Snadno přístupný zepředu.

Snadná konfigurace
na LED modulu

Orientační světlo může být elektrikářem aktivováno nebo deaktivováno pomocí posuvného spínače na přední straně osvětlovacího modulu. Můstek na zadní straně (jumper) aktivuje zobrazení stavu. Když je zátěž zapnutá, LED kontrolka svítí příjemně teplou bílou. V případě použití stavového osvětlení, musí být ke spínači připojen vodič N. S posuvným přepínačem a propojkou se nabízí mnoho možností konfigurace.


Posuvný spínač pro orientační osvětlení


Jumper pro zobrazení stavu