Villa Westling  

Výjimečný rezidenční projekt pro předního světového architekta

Projektové řešení na míru

Ne každý den máme to štěstí pracovat na takto velkolepém projektu, jakým je výstavba ultramoderní vily, vyžadující téměř 100 % řešení na míru. Investorem a naším zákazníkem byl navíc úspěšný architekt a designer Benjamin Calleja. Benjamin hledal partnera, který by dokázal "posunout hranice možného", a my jsme potěšeni, že si vybral právě Hager.

Pro efektivní a bezproblémovou spolupráci bylo nutné především naslouchat potřebám zákazníka. Tento skvělý přístup a bezchybné fungování po celou dobu projektu se vyplatil, od fáze předběžného plánování až po finální velkolepý výsledek, na který mohou být naši švédští partneři náležitě pyšni.

"Chtěli jsme postavit jedinečnou stavbu v severské zemi. Tento styl, detaily a povrchové úpravy interiéru můžete vidět ve stavbách v Los Angeles nebo jižní Evropě, ale zřídka kdy ve Švédsku. K pocitu nevšednosti přispívají také netradiční mramory. Přejeme si, aby vás návštěva domu, přenesla na zahraniční cesty. Naši nadšení návštěvníci nám potvrzují, že byla tato mise splněna."

Benjamin Calleja
majitel, designer, architekt

Videoprohlídka vily Westling

Výjimečné funkce

Skutečnost, že je Benjamin celosvětově známý svou prací ještě přidalo na významu tohoto projektu. Benjamin přesně věděl, co chce - experimentovat a testovat flexibitu nových nápadů až na hranici možností. Například osvětlení, pro které má ohromný cit. Určitě se shodneme, že tento faktor je bohužel často podceňován, zde ale byla naopak kladena ta nejvyšší priorita. Osvětlení mělo doslova "zvýraznit" mnoho úhlů a profilů Villy Westling. Dalším přáním byla instalace ovladatelného osvětlení, které má pozvednout použité ušlechtilé materiály, umělecká díla, povrchy a chodby, ale i třeba exteriéry pro dramatickou noční atmosféru.

Designová řada berker Q.3 v kombinaci s Manufakturou umožnila instalovat velkolepé řešení inteligentního osvětlení na míru. Spínací prvky byly potištěny ikony a texty, proto je každý prvek velmi intuitivní. Benjamin tento záměr skvěle vysvětluje:

"Přáli jsme si srozumitelnou komunikaci v angličtině, se správnými světelnými scénami v každé místnosti. Je pro nás důležité, že nejen my jsme schopni spravovat a ovládat dům prostřednictvím aplikace a tabletu, ale spínače jsou snadno použitelné pro naše přátele a rodinné příslušníky."

Video "Rozhovor s architektem a designerem Benjaminem Calleja"

Stoprocentní kontrola

Dům se pyšní špičkovou technologií. Benjamin vysvětluje: "Naše technická místnost připomíná spíše to, co byste očekávali v hotelu než-li v domě."

Tato technologie byla potřebná. V domě máme velké množství hi-tech zařízení. Kromě obvyklých spotřebičů zde najdeme vyhřívaný venkovní bazén, krby s rozpalovači na terasách, kino a garáž, sloužící jako posilovna (vyžaduje silné větrání). V celém domě i venku na terase a zahradě je LED osvětlení, nabízející vkusné a stylové prostředí.

Vědomá udržitelnost a bezpečnost

Funkční propojení všech systémů v objektu umožňuje majiteli ochránit drahý majetek a zároveň mít kontrolu nad spotřebou, to vše při nízkých nákladech a emisích. S nadčasovým plánováním, kdy bude v budoucnu veškerá doprava elektrifikovaná, byly v garáži nainstalovány 3 elektrické nabíječky witty.

Přesně tam, kam patří, najdete také přepěťovou ochranu (SPD) a to i přesto, že to není ve Švédsku povinné.

Bezpečnost ve vile je tak ve všech ohledech zajištěna.

Projekt: Villa Westling
Místo: Viggbyholm, Stockholm
Produkty & řešení: berker Q.3 v provedení Manufaktura, spínací prvky a zásuvky, termostaty, nabíjecí stanice witty, Flow, KNX/Dali, jistící prvky, PSA, AFDD, SPD, rozvodnice
Doba výstavby: 9 měsíců
Celková výměra: 904m2, 18 místností
Majitelé: Benjamin Westling a Patricia Ramos
Dodavatel elektro: Elektroshields
Architekt: Benjamin Westling
Interiérový designer: Patricia Ramos