Filtr referencí
  • Typ stavby

 

Reference

Pod značku Hager patří i značky berker, electraplan a tehalit. Toto široké portfolio, které tvoří kompletní systém, umožňuje montážním firmám realizovat elektrickou instalaci pomocí komponentů od jednoho dodavatele. Všechny výrobky našich značek nacházejí praktické využití po celé Evropě. Přesvědčte se sami!
Další zajímavé reference převážně ze zahraničí, krásné fotografie a rozhovory s architekty najdete v archivu časopisů Berker Blueprint.

Nostalgický byt podle ateliéru OOOOX v rámci projektu SQUAT iD23

V pražské Pařížské ulici proběhl v roce 2016 první ročník ojedinělého projektu SQUAT iD23 – projektu, jež vznikl s cílem přispívat k osvětě interiérového designu a architektury a tím zlepšovat kvalitu bydlení v České republice. SQUAT představil práci talentovaných českých i zahraničních designérů, dodavatelů a produktů, které reprezentují spolehlivou špičku v oboru. Mezi nimi vypínače Berker od společnosti Hager, které si pro svůj byt zvolili Radka a Jakub Valovi z ateliéru OOOOX.

Popis

V každém z pěti pater vytvořilo pět různých architektonických ateliérů pět různých bytů pro pět různých fiktivních rodin. Každý byt překvapil něčím jiným. Architekti byli vybráni tak, aby mezi nimi byly zastoupeny ateliéry s lety zkušeností i mladí talenti, přičemž každý z nich má jiný rukopis. Vybavení pak zajistili renomovaní dodavatelé: třeba firma Stockist, Light Works, Bulb, Hager nebo Monobrand. A protože tvůrci interiérů měli možnost osobně koncipovat veškeré vybavení a zrealizovat byty domyšlené do posledního detailu, není překvapením, že si hned dvě architektonická studia, Radka a Jakub Valovi z OOOOX a Ivanka Kowalski, pro své byty vybrali spínací prvky Berker od společnosti Hager.

Architektka Radka Valová se svým ateliérem OOOOX byla postavena před byt, kde bylo dáno jen dispoziční řešení. Ve druhém patře nádherně zrekonstruovaného domu v pražské Pařížské ulici navrhla pro modelku a podnikatele byt, který je plný zlatých honosných prvků odkazujících na prestižní adresu. Rozbíjí je nicméně ostré geometrické tvary a surový beton. Architekti si pro své interiéry vybrali porcelánové otočné vypínače Berker Serie 1930 Porzellan by Rosenthal, doplněné jednoduchými decentními vypínači řady Berker Q.1 a Berker Q.3 se sametovým povrchem.

Projekt SQUAT iD23 vznikl s cílem nabídnout intenzivní zážitek z prostoru a ukázat, že investice do profesionála se vyplatí. Návštěvníci se mohli ponořit do smýšlení architektů, jejich práce a poznali výhody prostoru, jenž sice stojí více peněz, zato však vydrží desetiletí. Prostě věci, které na běžných showroomech a veletrzích nefungují. Projekt si klade za cíl přispívat k osvětě jak interiérového designu, tak architektury a zlepšovat kvalitu bydlení v České republice – představením práce talentovaných českých i zahraničních designérů a dodavatelů a jejich produktů, jež reprezentují spolehlivou špičku ve svém oboru.

Letošní ročník byl sice pilotní, ale jistě nebude poslední. Každý rok budete mít možnost poznat jiný SQUAT, na jiné adrese, s jinými architekty a v jiném stylu. Těšíme se na Vás v novém SQUATu v roce 2017!

Informace o SQUATu iD23 najdete
na webu, Facebooku a na stránce projektu.

Autoři fotografií: Dagmar Vyhnálková pro SQUAT iD a David Raub pro Hager

Použité produkty:

  • Berker Serie 1930 Porzellan Made by Rosenthal
  • Berker Serie Q.1 a Q.3 se sametovým povrchem