Filtr referencí
  • Typ stavby

 

Realizace v České republice

To, že elektroinstalační prvek umí být perfektním doplňkem každého interiéru dokazují právě naše referenční stavby. Ostatně, nakoukněte sami...

Pivovar Cvikov

Vypínače a ovládací prvky Berker přispívají k obnovení genia loci a oživují krásu starých časů v nově zrekonstruovaném pivovaru z poloviny 18. století. Bezpečnost a bezproblémový chod pivovarského provozu zajišťují modulární přístroje Hager.

Popis

Pivo se ve Cvikově vaří již od roku 1560. Rozmach výstavby pivovarských budov nastal ve druhé polovině devatenáctého století a až do období první republiky výroba piva ve Cvikově vzkvétala. V roce 1948 byl pivovar znárodněn a v lednu 1968 dokonce uzavřen. Od té doby téměř půl století chátral.

Nový příběh Pivovaru Cvikov se začal psát v roce 2013, kdy zdevastovaný areál zakoupil nový majitel a mecenáš Jiří Jakoubek s cílem obnovit zde násilně přerušenou tradici výroby piva. Projekt revitalizace pivovaru i přilehlých budov zpracovala architektonická kancelář Architekti Adikon. Díky citlivému a téměř památkovému přístupu k rekonstrukci v celé své kráse opět vynikla výrobní část pivovaru. V prostorách bývalé sladovny nově vznikla útulná pivovarská restaurace s moderním gastro provozem a citlivě provedeným interiérem.

Dobovou atmosféru výrobní části pivovaru akcentují a k měděným varnám skvěle ladí porcelánové otočné vypínače Berker Serie 1930 Porzellan Made by Rosenthal, zatímco v restauraci našly uplatnění klasické čtvercové vypínače Q.1 se svou nevtíravou krásou a sametovým povrchem.

Použité produkty:

Rozvaděče:

  • Rozvodnice golf zapuštěná, 1 řadá, plná dvířka, 12 mod.
  • Rozvodnice golf nástěnná, 2 řadá, plná dvířka, 24 mod.

Modulární přístroje:

  • Jističe, proudové chrániče, stykače, svodiče přepětí, digitální spínací hodiny, výkonové vypínače, blokové svorky

Vypínače:

  • Řada Berker 1930 Porzellan made by Rosenthal, bílý porcelán
  • Řada Berker Q.1, bílá