Filtr referencí
  • Typ stavby

 

Realizace v České republice

To, že elektroinstalační prvek umí být perfektním doplňkem každého interiéru dokazují právě naše referenční stavby. Ostatně, nakoukněte sami...

Design hotel Josef

Závan extravagance v historickém centru Prahy

Popis

Příběh hotelu Josef se začal odvíjet již pár let po Sametové revoluci, když se Rudolf a Christian Plobergerovi, dva bratři původem z Rakouska, při své návštěvě Prahy zamilovali do krásy a atmosféry Starého Města. Již v devadesátých letech zde otevřeli svůj první pražský zrekonstruovaný hotel Maxilian a o několik let později se začal rodit plán na výstavbu hotelu Josef. Ačkoliv stojí v samotném centru Prahy, nebyl hotel Josef zasazen do některé ze zrekonstruovaných historických budov, ale postaven jako novostavba!

Pro spolupráci na projektu se bratrům Plombergerovým podařilo zlákat jméno z nejzvučnějších: světoznámou architektku Evu Jiřičnou. I přes své velké časové vytížení a dlouhodobý pobyt v Anglii se Eva Jiřičná ujala kompletního návrhu hotelu, od samotné budovy, přes kompletní interiéry s akcentem skla, až po ty nejjemnější detaily v podobě motýlků ve vstupní hale a restauraci.

Do interiéru hotelu byly vybrány spínací a ovládací prvky Hager z řady Arsys. Vypínače Arsys zaujmou především elegantním vzhledem, klasickým tvarem a podmanivými nadčasovými barvami. Pro Design hotel Josef padla volba na kovový povrch vypínačů v barvě nerezu. Vypínače a zásuvky Arsys se svou lehce avantgardní elegancí dokonale zapadají do konceptu celého hotelu a skvěle si rozumí se sklem, které je v interiérech Evy Jiřičné častým prvkem.

Nechte se okouzlit krásou a rafinovaností interiéru Design hotelu Josef.

Použité produkty:

  • Řada Berker Arsys, nerez