Filtr referencí
  • Typ stavby

 

Realizace v České republice

To, že elektroinstalační prvek umí být perfektním doplňkem každého interiéru dokazují právě naše referenční stavby. Ostatně, nakoukněte sami...

NEUGRAF Nová Grafická

Ostrov klidu a kvalitního bydlení nad rozbouřenými vodami velkoměsta

Nadstandardní byty svou rozlohou, promyšlenou dispozicí i použitými technologiemi, střešní terasy plné zeleně s panoramatickým výhledem na Prahu, klidný dvůr ve vnitrobloku nebo reprezentativní společné prostory…. Vše v nadstandardním provedení a s pečlivostí v každém detailu. NEUGRAF ztělesňuje moderní evropské bydlení na pražském Smíchově.

Popis

Developerský projekt hrdě se hlásící k historii místa
NEUGRAF Nová Grafická stojí na místě budovy tiskárny Václava Neuberta, jež byla postavena v roce 1902 na ulici Grafická (tehdy Kobrově ulici) na Smíchově v Praze. Tiskly se zde časopisy, knihy, atlasy, nejrůznější obaly, prospekty, cenné papíry i ceniny. Do chodu společnosti se postupně zapojovali také zakladatelovi synové, roku 1918 firma byla přejmenována na „Grafický závod V. Neubert a synové“. Nejmladší syn Karel se roku 1921 stal spolumajitelem, vedl provoz hlubotisku, kartografie a řídil nakladatelství, inicioval též vznik časopisu Pestrý týden, který vycházel od listopadu 1926. Neubertovy závody patřily v Československu ke špičce a získaly si pověst i v zahraničí. Vydávaly náročná kartografická díla a atlasy. Firma fungovala až do roku 1948, kdy byla znárodněna a sloučena s Orbisem.

Neubert, Berlín, Smíchov
Na historický charakter Smíchova a zejména na proslulou tiskárnu Václava Neuberta odkazuje architektonický industriální styl Nové Grafické, kombinující materiály průmyslové doby a lehké detaily z oceli a skla. Vzorem pro společný dvůr a terasovitou střechu s odpočinkovými zónami, lavičkami a lehátky je kosmopolitní styl bydlení metropolí západní Evropy. „Smíchov je jedno z nových center Prahy. Svým charakterem mi nejvíce připomíná Berlín, kde nová zástavba harmonicky doplňuje historicky rostlou strukturu ulic,“ přibližuje architekt David Chmelař svou inspiraci, kterou promítl do veřejných prostorů a interiérů bytů. Pod celkovým architektonickým návrhem a podobou budovy je podepsáno cenami ověnčené architektonické studio BOGLE ARCHITECTS, které založil Ian Bogle v roce 2012. Jejich práce je ve světě známá progresivním a inovativním řešením staveb i veřejného prostoru. Stejný přístup uplatnili i při navrhování projektu NEUGRAF.

Velkorysé vybavení bytů a moderní elektroinstalace
Byty v ČR jsou v průměru o 17 m² menší než v Evropě a staví se stále menší. Dostatek prostoru je pro kvalitu bydlení ale zásadní, proto je v Nové Grafické průměrná velikost bytů 2+kk nad 60 m², 3+kk nad 90 m² a dispozice jsou řešeny do nejmenšího detailu, tak aby žádný metr nezůstal nevyužitý. I zpracování bytů podtrhuje zamýšlenou vysokou úroveň bydlení. Dřevěná podlaha, velkorysá okna, elegantní dveře, moderní koupelny s velkoformátovými obklady, moderní elektroinstalace. Vše v syrové eleganci navazující na industriální minulost budovy.

K vysokému komfortu bydlení přispívá inteligentní elektroinstalace Hager systému KNX. Elegantní ovládací prvky řídí chod žaluzií i stmívání osvětlení. Uživatelsky příjemné ovládání pomocí tlačítkových senzorů včetně přehledných displejů koresponduje s designem vypínačů a zásuvek v bytech. Ve standardu najdete antracitové spínače berker Q.3 se sametově hebkým povrchem. V rámci klientských změn se ale investor může rozhodnout i pro bílou variantu této designové řady berker. „Vypínače berker Q.3 představují střízlivou nevtíravou eleganci v našem portfoliu, nejsou to žádné extravagantní kousky, které by na sebe v interiéru poutaly pozornost. Jejich přidanou hodnotou je ale jejich speciální povrchová úprava, díky které působí na dotek překvapivým a velmi příjemným dojmem,“ vysvětluje Thomas Grund, generální ředitel společnosti Hager v České republice, jež dodala stěžejní elektroinstalační prvky i designové vypínače pro projekt NEUGRAF.

O bezpečné uložení veškerých elektroinstalačních prvků v bytech se starají modulové rozvaděče Hager univers FW. Tyto oceloplechové rozvodnice pro zapuštěnou montáž jsou prioritně určeny právě pro bytovou výstavbu, veřejné budovy a podnikatelské provozovny. Skříně lze jednoduchým způsobem zazdít, nebo je pomocí dodávané montážní sady upevnit do sádrokartonových příček. Dodávány jsou kompletní skříně s lištami pro upevnění přístrojů, přístrojovými kryty a svorkovnicemi PE a N. Součástí rozvodnice je též oceloplechový krycí rámeček s dvířky, s jehož pomocí lze zakrýt případné nepřesnosti při osazení skříně do stěny pro ničím nerušený výsledný vizuální dojem.

Pro elegantní uložení datových a slaboproudých prvků, byly v bytech použity multimediální rozvodnice Hager volta. Díky přehlednému uložení veškerých potřebných zařízení do rozvaděče odpadají nevzhledná klubka kabelů a změť přístrojů v obývacím pokoji. Pro efektivní odvětrání je multimediální rozvodnice opatřena perforovanými dvířky a poskytuje pro všechna chytrá domovní zařízení přehledné a čisté uložení, bez zmatku a nepořádku v kabeláži.

Vnitřní klid v rušném městě
NEUGRAF Nová Grafická se svým přístupem k architektuře, důrazem na velkorysost a kvalitu provedení bytů i respektováním genia loci místa jednoznačně zařazuje mezi ambiciózní projekty. Svým obyvatelům nabízí kosmopolitní atmosféru a zároveň hřejivou bezpečnou náruč, ze které lze z terasovité střechy plná zeleně sledovat, jak každý den zapadá slunce nad Prahou, a kde je možné naleznout vnitřní klid v rušném městě.

Název projektu: NEUGRAF Nová Grafická www.neugraf.cz
Developer: UBM Development Czechia s.r.o. | CRESTYL real estate s.r.o.
Elektroinstalace: Hager electro s.r.o. www.hager.cz

Použité produkty:
  • berker Q.3 antracit
  • Rozvaděče FWU62S
  • Rozvaděče VU48NWB
  • KNX
  • Kouřová čidla a TG600AL


Více detailů ze stavby si můžete prohlédnout ve videu na našem youtube kanálu.