Filtr referencí
  • Typ stavby

 

Realizace v České republice

To, že elektroinstalační prvek umí být perfektním doplňkem každého interiéru dokazují právě naše referenční stavby. Ostatně, nakoukněte sami...

Nevšední kombinace v žižkovském bytě

Nábytek z europalet a elegantní porcelánové vypínače v dokonalé symbióze

Popis

Byt v půdní nástavbě koncipovaly architektky Klára Valová a Hana Štěpková ze studia SMLXL pro mladého investora, který často a rád cestuje. Protože mezi oblíbené destinace klienta patří i New York, rozhodly se architektky atmosféru loftů a industriálních prvků přenést i na Žižkov.
Základem bytu se staly zdi očištěné na cihlu a natřené bílou barvou, která byla použita i na nábytek z europalet. Množství nábytku omezila architektka na minimum. Zajímavý a přitom ne nutně drahý prvek představují retro svítidla pořízená v nejrůznějších bazarech. „Většina vestavěného nábytku je laděná do černé barvy, vzhledem ke komplikovanějším podmínkám půdní nástavby je vyrobený na míru od truhláře," vysvětluje architektka Klára Valová. Europalety posloužily jako základ i dalšího kusového nábytku. Stačilo je ošetřit bílým nátěrem a přelakovat bezbarvým lakem. "I přes nátěr se nám u nich podařilo dochovat originální vypálené značky jako zajímavý detail. Protože se nám tímto výrazně podařilo ušetřit za vybavení, mohli jsme věnovat finance třeba na krásné keramické páčkové retro vypínače a zásuvky od značky Berker," dodává architektka Valová. Otočné vypínače z černého porcelánu z porcelánky Rosenthal, které se zvlášť vyjímají na cihlových bílých zdech, vnáší do interiéru akcent exkluzivity a noblesy.

Použité produkty:

  • Domovní spínače Serie 1930 Porzellan Made by Rosenthal, černá barva