Registrace

Slovo ředitele

Vážení zákazníci, obchodní partneři a přátelé značky Hager,

poslední dny roku 2022 jsou před námi. Byl to náročný rok, v němž se svět hodně změnil. Covidová omezení, která na nás dopadla během posledních dvou let, byla téměř všude zrušena. Mohli jsme se opět setkávat. Velkou radost nám v tomto směru udělala osobní setkání s našimi zákazníky, ať již v rámci regionálních akcí v České republice, či na veletrhu Light & Building ve Frankfurktu nad Mohanem.

Současná válka v Evropě má své dopady, především pak na ceny energií. Obrovské schodky státních rozpočtů a rostoucí úrokové sazby přispívají k růstu inflace. Zároveň nejsou zcela vyřešeny problémy s dodavatelskými řetězci v celosvětovém měřítku, zejména pak nedostatek čipů.

Dodavatelská krize a stále rostoucí poptávka vedou k tomu, že přes veškerou naši snahu nejsme aktuálně schopni uspokojit všechny požadavky zákazníků. A to i přes fakt, že naše továrny dnes vyrábějí podstatně více než před třemi lety, Jsme si vědomi, že to způsobilo problémy ve vašem každodenním podnikání a za to se vám upřímně omlouváme. Nadále děláme vše pro to, abychom to napravili.

V minulosti jsme se vždy pyšnili spolehlivostí a důvěrou, kterou v nás naši zákazníci vkládali. Protože aktuálně nejsme schopni přesně garantovat termíny dodávek našich produktů, důvěra se vytrácí. Tato situace je pro nás nepřijatelná a děláme vše, co je v lidských silách, abychom znovu získali vaši důvěru. V krátkodobém a střednědobém horizontu se prioritně zaměřujeme na překonání této krize.

Z dlouhodobého hlediska jsem optimistou. Jen před několika týdny jsme oslavili položení základního kamene nové továrny na ploše 21 000 m2, kde najde uplatnění přes 1 000 nových zaměstnanců. Tato masivní investice ve výši 1,25 miliardy Kč je součástí našeho celokoncernového programu investic ve výši 4,85 miliard Kč. Další investice, jako je dokončení různých nových logistických center, rovněž podpoří náš cíl, kterým je získání vaší důvěry zpět. Zároveň budeme i nadále těžit z trendu, který lze shrnout třemi slovy: Budoucnost patří elektřině.

Závěrem bych vám rád jménem vedení společnosti poděkoval za vaši důvěru i trpělivost v tomto roce. Nyní nastává čas dobít baterie a připravit se na společné výzvy, které nás čekají v příštím roce.

Přeji vám krásné Vánoce, šťastný nový rok a především hodně zdraví.

Váš
Thomas Grund
Ředitel Hager Electro s.r.o.