Registrace
Filtr referencí
  • Typ stavby

  • Produktové skupiny

 

Reference

Pod značku Hager patří i značky berker, lumina, electraplan a tehalit. Toto široké portfolio, které tvoří kompletní systém, umožňuje montážním firmám realizovat elektrickou instalaci pomocí komponentů od jednoho dodavatele. Všechny výrobky našich značek nacházejí praktické využití po celé Evropě. Přesvědčte se sami!

Bezšroubové řešení Hager quickconnect
urychlilo výstavbu bytového domu Bleriot v Praze

V okrajové pražské čtvrti vyrostl podle návrhu Ateliéru Machar & Teichman nový bytový komplex Bleriot. Zvenčí zaujme komplex soudobou elegantní architekturou s důrazem na kvalitní detail. Inovativní technologie byly ale použity i při realizaci elektroinstalace. Elektrickou energii v celém bytovém domě řídí instalační přístroje a rozvaděče v bezšroubové variantě quickconnect od společnosti Hager.

Popis

Místo šroubových svorek jsou v systému quickconnect kabely a fázové přípojnice zapojeny do instalace pomocí nástrčného systému. To díky trvale konstantnímu působení síly pružiny na vodič zvyšuje bezpečnost systému v porovnání se šroubovými spoji. V neposlední řadě také toto propojení šetří čas montáže. Pro lanka nejsou nutné žádné zakončovací dutinky. Plné vodiče se připojují bez pomoci nástrojů. Připojení nebo uvolnění plných či slaněných vodičů lze snadno provést pomocí rychloupínací svorky přístroje. Pro uvolnění vodičů je třeba vložit šroubovák o velikosti 2,5 mm a jednoduše jen zatlačit na svorku. Vstupní kabeláž se rychle propojuje pomocí fázových přípojnic. Díky svorkám Bi-Connect s nástrčnou technologií na vstupní straně je fázová hřebenová přípojnice pro příčné propojení jednoduše zapojena - a je hotovo! Na vstupní a výstupní svorce působí konstantní upínací síla. Díky této trvale vysoké síle přítlaku svorky, která se časem nezmenšuje, jsou instalace zcela bezúdržbové a splňují normu ČSN EN 60991-1 ed. 2. Na rozdíl od šroubových svorek, které se uvolňují například v důsledku vibrací a ohrožují tak bezpečnost, quickconnect technologie eliminuje potřebu utahování nebo kontroly svorek.

V bytovém domě Bleriot byly použity nástěnné bezšroubové rozvodnice volta 36 a 48 modulů, včetně bezšroubových přístrojů, jističů a chráničů či náplně, kombinovaných svodičů přepětí, 3-pólových vypínačů a hřebenových přípojnic.

Zástupců realizační elektromontážní firmy MS-ELEKTROMONTÁŽE s.r.o. jsme se zeptali, jak se jim s bezšroubovým řešením quickconnect pracovalo a jaké největší výhody objevili. „Ocenili jsme především zástrčný systém a tím pádem rychlejší montáž. Navíc díky bezšroubovému systému máme jistotu správné "dotaženosti" jednotlivých svorek,“ vysvětluje Luboš Rezek ze společnosti MS-ELEKTROMONTÁŽE. „Úsporu času při montáži odhaduji zhruba na 40%. Tím pádem je možné začít pracovat dříve na dalších zakázkách, což nám ve výsledku pomůže vydělat více peněz. Bezšroubový systém už nyní používáme i v dalších našich projektech,“ dodává Luboš Rezek.

Sami montážníci potvrdili, že systém bezšroubového propojení quickconnect je synonymem rychlé bezpečné a pohodlné instalace. I proto na produktová řešení quickconnect poskytuje nyní společnost Hager záruku 5 let!


Montážní firma: MS-ELEKTROMONTÁŽE s.r.o.

Použité produkty:
  • nástěnné bezšroubové volty 36 modulů VA36CN
  • nástěnné bezšroubové volty 48 modulů VA48CN
  • kombinované svodiče přepětí SPN901

Produkty

Pro spolehlivou ochranu kabelů a vedení před přetížením a zkratem v obvodech s vyššími zkratovými proudy jsou dodávány dvě řady jističů s vypínací schopností 6 kA nebo 10 kA. Jističe s vypínací schopností 6 kA jsou dodávány v jednopólovém až čtyřpólovém provedení s ...
Přibližně 30 % poškození veškerého elektronického zařízení jsou následky bleskových proudů nebo spínaného přepětí v elektrických rozvodech. Pro následovné opravy poruch a poškození je nutné vyvinout obrovské úsilí a i ekonomické aspekty nejsou malé. Svodiče ...
U nás si vždy vyberete některou z rozvodnic! Volta, malá rozvodnice s širokým využitím, poskytuje dostatečný prostor pro kabeláž s možností montáže na i pod omítku. Se širokou PE/N svorkovnicí splňuje veškeré požadavky na kvalitní montáž, samozřejmostí je možnost ...